AziëWat u moet weten voordat u gaat backpacken in Australië

16 april 2019

Vooral jonge mensen gaan, bijvoorbeeld na het afronden van hun studie, een jaartje backpacken in Australië. Even een jaar sabbatical voordat ze aan het werk gaan en een carrière opbouwen spreekt veel mensen erg aan. Maar zomaar zonder voorbereiding op het vliegtuig stappen naar Down Under is niet zo verstandig. Een goede voorbereiding is echt noodzakelijk om het avontuur niet te laten eindigen in een deceptie.

Zorg dat uw reispapieren in orde zijn

Als u naar Australië gaat heeft u uiteraard een geldig paspoort nodig. Dit paspoort moet ook gedurende uw gehele verblijf geldig zijn. U kunt niet vanuit Australië een nieuw paspoort aanvragen. Dit kan alleen als u pas gestolen wordt of er een andere noodsituatie is. Houd er ook rekening mee dat u niet zomaar mag gaan werken.

Vaak lukt het wel om een tijdelijk baantje te vinden maar dit wordt dan in de meeste gevallen zwart betaald. Zorg ook dat u voor uw eerste dagen in Australië alvast onderdak regelt. Als u arriveert heeft u een vlucht van een dikke 12 uur achter de rug met wellicht nog een langdurige tussenstop. Dan is het wel zo prettig als u bij aankomst in ieder geval de eerste nacht in een hotel kunt doorbrengen.

Wees voorzichtig als u onderweg bent

Australië is op zich een veilig land om te reizen. Maar ondanks dat is het belangrijk om op uw hoede te zijn. Reist u alleen, doe dit dan bij voorkeur alleen bij daglicht. Zorg dat u weet waar u naartoe gaat en hoeveel tijd daarmee gemoeid is.

U kunt tussen de grotere plaatsen in Australië reizen per trein, dit is een veilige en snelle manier van reizen. Ook rijden er tussen bekende steden bussen. Eigen vervoer is natuurlijk het handigst, een auto kunt u op het vliegveld bij aankomst huren.

Gerelateerde artikelen

{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}
{{ image }}

{{ title }}

{{ date }} {{ comments }}