EuropaWaarom is kamperen in Frankrijk nog steeds zo populair?

4 augustus 2018

Kamperen, sommige mensen gruwelen ervan, anderen willen niet anders. De meeste kampeerders die naar het buitenland vertrekken kiezen voor Frankrijk. Daar zijn een aantal redenen voor. De voornaamste reden is dat kamperen in Frankrijk relatief goedkoop is. Al voor een gering bedrag kunt u een paar weken op een camping in zonnig Frankrijk verblijven. Ook kunt u op steeds meer campings een accommodatie huren, dus ook als u zelf geen tent of caravan heeft kunt u genieten op een gezellige camping.

Nederlandse eigenaren

Als u de Franse taal niet zo goed machtig bent dan kunt u kiezen voor een Franse camping met een Nederlandse eigenaar. Relatief veel Nederlanders die hun geluk in het buitenland hebben gezocht kozen voor een camping in Frankrijk. Zij kunnen u vertellen wat er in de omgeving te doen is en waar u het gezelligst kunt winkelen of lekker uit eten kunt gaan.

Ook zijn er steeds meer campingeigenaren die leuke excursies of activiteiten op de camping organiseren. Als u met de kinderen op vakantie gaat dan is een camping waar een animatieteam werkt misschien wel een goed idee.

Vooraf reserveren of op de gok vertrekken
U kunt voordat u naar Frankrijk vertrekt een camping reserveren. Het grote voordeel is dat u er gegarandeerd terecht kunt. Het nadeel kan zijn dat u er aan vast zit ook als de camping tegenvalt. U kunt ook op de gok naar Frankrijk rijden en zien op welke camping er plaats is.

Dit heft weer als nadeel dat u het kunt treffen dat in het deel van Frankrijk waar u naartoe gaat alle campings vol zitten. Zeker als de zomer in Nederland tegenvalt besluiten veel mensen op het laatste moment om toch maar naar het zuiden te vertrekken. Het is dus zeker aan te raden om u hierover vooraf een beetje te oriënteren.