ReistipsWaar boekt u de goedkoopste vliegtickets?

16 januari 2019

Vliegen wordt steeds goedkoper. Maar daarvoor moet u soms wel wat moeite doen. Als u uw bestemming heeft uitgekozen dan loont het zeker de moeite om online te ‘shoppen’ voor een goedkoop ticket. Soms is het voordeliger om vanaf een luchthaven in België of Duitsland te vertrekken of te kiezen voor een niet rechtstreekse vlucht. Ook zijn bepaalde dagen en tijdstippen goedkoper dan andere.

Ticketprijzen vergelijken

Het is heel eenvoudig om online de ticketprijzen voor uw vliegreis te vergelijken. U kunt hiervoor verschillende websites gebruiken. Let wel op dat deze sites cookies gebruiken. Hierdoor wordt ‘onthouden’ waar u naar heeft gezocht. Als u een goedkoop ticket heeft gevonden maar niet boekt kan het zomaar gebeuren dat de prijs een paar uur later ineens hoger is.

Desondanks is het verstandig om op meerdere websites te kijken en niet meteen het eerste het beste aanbod te accepteren. Kijk ook goed naar de vliegtijden, of deze voor u acceptabel zijn, bijvoorbeeld in verband met het vervoer naar de luchthaven van waar u vertrekt.

Let op verborgen kosten
Als u een vliegticket gaat boeken let dan goed op verborgen kosten. Bij goedkope Europese vluchten zijn maaltijden en drankjes vaak niet inbegrepen. Bagage moet vaak apart worden betaald en voor handbagage gelden strenge regels. Het is ook belangrijk om goed op te letten dat de gegevens op het ticket overeenkomen van die in uw paspoort. Dit achteraf moeten wijzigen kost vaak een flink bedrag.

Gerelateerde artikelen