NederlandVakantiehuis in Leeuwarden: bezoek de stad van oud en modern

16 oktober 2018

Er zijn zoveel redenen waarom je een keer naar een vakantiehuis in Leeuwarden zou moeten. Niet alleen was de stad al eens culturele hoofdstad van Europa, maar ook is het de hoofdstad van Friesland. Een vakantiewoning in Leeuwarden huren betekent dan ook dat je een hele andere kant van Friesland te zien zal krijgen. Dit is niet de kant die met schaatsen, varen en natuur te maken heeft. Hoewel ook die zaken met de stad verbonden kunnen worden. Het is juist de stadse kant, met alles wat daar door de eeuwen heen bij kwam kijken die je hier te zien zal krijgen. Bovendien is het ook een goede uitvalsbasis om naar steden als Sneek en Harlingen te trekken of om de Waddeneilanden te bezoeken. Zo kan je zonder enige moeite vanuit je bungalow of vakantie appartement van alles beleven zonder je een moment te vervelen.

Ontdek de lange geschiedenis van Leeuwarden

Het eerste wat opvalt wanneer je in Leeuwarden een vakantiehuisje betrekt, is dat de stad veel ouder is dan je misschien zou denken. Het is zelfs één van de oudste steden van Nederland. Daardoor ligt er veel geschiedenis die je kunt gaan ontdekken. Zowel in de stad Leeuwarden als in de omgeving ervan is van alles te ontdekken. Die geschiedenis wordt bovendien nog altijd uitgebreid, want er gebeurt nog altijd van alles in deze stad. Een goede reden waarom een vakantiehuis in Leeuwarden een goede optie voor de volgende vakantie die je in eigen land wilt gaan vieren. De stad kent zijn oorsprong in de Romeinse tijd, maar is pas echt in ontwikkeling sinds de achtste eeuw, zo’n 1200 jaar inmiddels.

Hoe vind je een vakantiehuis in Leeuwarden?

Door het internet te raadplegen zal je niet alleen alles te weten komen over een vakantiehuis in Leeuwarden. Je zal er ook leren dat er talloze andere mogelijkheden liggen om aan een vakantievilla in Leeuwarden te komen. Voor al deze zaken kan je terecht op de website. Heb je het ideale vakantiehuis in Leeuwarden gevonden? Dan kan je het zo vaak boeken als je wilt. De stad is immers aantrekkelijk genoeg om vaker terug te keren. Je kunt natuurlijk ook gewoon kijken naar het verdere aanbod als het gaat om een vakantiewoning in Leeuwarden. Dat kan van heel eenvoudig tot heel luxe zijn.

Dit bezoek je in Leeuwarden

Ben je ervan overtuigd dat je naar Leeuwarden in een vakantiehuisje moet op je volgende vakantie? Dan is het alvast leuk om een aantal dingen die de moeite waard zijn om te doen en te bezoeken op een rij te hebben. Dit zijn ze.

  • Oldehove

Pisa heeft een scheve toren, maar Leeuwarden heeft hem ook. De Oldehove was ooit bedoeld als kerktoren, maar werd nooit gecompleteerd. Door de jaren heen is er van alles gebeurd, van verzakkingen tot slooppartijen en zo verder. Daardoor staat de toren er wel maar is deze nooit helemaal afgemaakt en is deze scheef komen te staan door verzakkingen. Het heeft ook veel goed gebracht. Zo is Oldehove tegenwoordig een rijksmonument. Een bezoek leert je veel over de afgelopen duizend jaar in de stad.

  • Princessehof

Een bezoek aan de Princessehof is tweeledig. Het stadspaleis is onderdeel van de geschiedenis van de stad omdat het er al honderden jaren staat. Daarnaast is het tegenwoordig het onderkomen van het keramiekmuseum. Dat is inmiddels flink uitgegroeid, dus ook het aangrenzende gebouw, dat een vergelijkbare geschiedenis kent, is betrokken door het museum.

  • Voormalig postkantoor

Het voormalig postkantoor is nog niet heel oud, zeker niet in vergelijking tot sommige andere gebouwen in de stad. Dat neemt niet weg dat wanneer je dan toch een vakantiehuisje in Leeuwarden hebt gehuurd, een bezoek aan dit ruim honderd jaar oude gebouw meer dan de moeite waard is. Bijvoorbeeld vanwege de bijzondere architectuur.

  • Station

Een gebouw dat nog altijd in gebruik is, is het station van de stad. Aan stations is in Nederland altijd veel aandacht besteed en Leeuwarden is daarop geen uitzondering te noemen.

  • Stadhuis

Het stadhuis van Leeuwarden is vooral altijd een belangrijke plek voor de Oranjes geweest. Wie van de geschiedenis van het koningshuis houdt, zou hier dus eens moeten kijken.