NederlandVakantie vieren op het water in Friesland

11 januari 2018

Vakantie in eigen land kan ook heel leuk en inspirerend zijn. Als u van varen houdt dan is Friesland de meest ideale provincie om te bezoeken. U kunt hier met een bootje één van de vele meren bezoeken. Ook is het mogelijk om met een boot van plaats naar plaats te varen en in een haven aan te meren voor de overnachting. Zo kunt u meerdere plaatsen in deze mooie provincie bezoeken. Natuurlijk kunt u ook met uw eigen boot naar Friesland varen of deze op een speciale trailer achter de auto meenemen.

Friesland waterprovincie van Nederland

De Friezen zijn trots op hun provincie en dat is zeker niet onterecht. Friesland kent nog de rust en de ruimte waar het in de drukke Randstad vaak aan ontbreekt. U vindt er pittoreske dorpjes met de karakteristieke Friese boerderijen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te overnachten in een hotel of een bed & breakfast.

Ook dan kunt u het water op want in vrijwel alle Friese plaatsen kunt u probleemloos een bootje huren. Met kleine boten mag u het water op zonder dat u hiervoor een vaarbewijs nodig heeft. Wel is het natuurlijk belangrijk dat u zich aan de regels houdt en de beroepsvaart niet hindert.

Wat is er nog meer te doen in Friesland?
In Friesland kunt u natuurlijk voor meer terecht dan alleen varen. U kunt er heerlijke fietstochten maken en mooie wandelingen. Ook is er de mogelijkheid om de boot te nemen vanuit Harlingen voor een dagje Waddeneilanden. Hier is het heerlijk toeven aan de stranden en u kunt er lekker eten bij de plaatselijke horeca.

Verder vindt u in Friesland een aantal interessante musea, vooral de provinciehoofdstad Leeuwarden is de moeite van een bezoek met stadswandeling zeker waard. Ook andere Friese plaatsen als Sneek, Harlingen, Bolsward, Makkum, Workum, Hindeloopen, Stavoren en Lemmer zijn het bezoeken waard.