EuropaOntdek de ongerepte schoonheid van Noorwegen

13 april 2019

Noorwegen wordt een steeds populairder vakantieland voor Nederlanders. Noorwegen is qua oppervlakte een enorm land met heel veel ruimte. Hier vindt u maar weinig drukke steden, deze zijn vooral in het zuiden van het land gesticht, hier wonen dan ook de meeste mensen. Hoe verder u naar het noorden reist, hoe dunbevolkter het land wordt. Dit is niet vreemd omdat de winters hier lang duren en de zomer doorgaans niet erg warm zijn.

De hoofdstad Oslo

Oslo is een gezellige en gemoedelijke stad. De belangrijkste winkelstraat bereikt u als u het centraal station van Oslo uit loopt. De Karel Johann Gasse is een brede winkelstraat, grotendeels autovrij, waar u naar hartenlust kunt winkelen en genieten op de terrassen van talloze restaurants en bars. Hier treden straatmuzikanten op en komen de inwoners samen om van mooie zomeravonden te genieten. U kunt ook een bezoek brengen aan de Opera of één aan de talrijke musea van de stad.

De fjorden

Noorwegen is vooral bekend vanwege de fjorden, diepe inhammen in de kust waar u met een boot doorheen kunt varen. De fjorden vindt u aan de westkust van het land. Bekende fjorden zijn het Sognefjord en het Hardangerfjord. U kunt een boottocht door deze fjorden boeken en overnachten in plaatsen langs de kust. U kunt ook een meerdaagse trip maken van Oslo naar Bergen, deze wordt Norway in a Nutshell genoemd.

De trip is te maken op 1 dag maar dan moet u er rekening mee houden de gehele dag onderweg te zijn. De meeste toeristen knippen de trip in twee of drie stukken en overnachten in bijvoorbeeld Flam of Vatnahalsen. De eindbestemming Bergen is ook zeker de moeite waard om een extra dag door te brengen. U kunt vanaf het vliegveld van Bergen rechtstreeks terugvliegen naar Nederland.