EuropaEen stedentrip naar Barcelona

13 oktober 2018

Barcelona is één van de meest inspirerende steden van Spanje. Anders dan de hoofdstad Madrid ligt Barcelona aan de kust en daarom is het er vaak net wat aangenamer tijdens de zomer dan in het snikhete binnenland. U vliegt in ruim een uur vanuit Nederland naar Barcelona en bent met een taxi in een klein uur in de binnenstad. Hier vindt u een ruime keuze aan hotels, variërend van luxe tot eenvoudig.

Flaneren op de Ramblas

De Ramblas is de langste straat van Barcelona. De straat is autovrij en u vindt hier een ruim aanbod van winkels en horecagelegenheden. U kunt hier op ieder moment van de dag terecht voor een lekkere maaltijd of een schaal heerlijke tapas om te proeven en van te genieten. Een ideale plek dus om uit te rusten na een dagje sightseeining in de stad. Barcelona heeft een handig systeem met toeristenbussen. Hiervoor kunt u een dagticket boeken.

De bus stopt bij alle belangrijke bezienswaardigheden. U kunt uitstappen, rondkijken en vervolgens bij de halte wachten tot de volgende bus langskomt om uw weg te vervolgen. Heeft u geen interesse voor een bezienswaardigheid dan kunt u gewoon in de bus blijven zitten.

De werken van Gaudi

Gaudi is zonder twijfel de bekendste kunstenaar van Spanje. Hij ontwierp in Barcelona, waar hij tot zijn dood woonde, diverse huizen die zeer afwijkend zijn van het gemiddelde. Ook een soort van woonpark, waar hij zelf ook een huis bezat, is door deze architect ontworpen.

Zijn bekendste werk is nog steeds niet voltooid, de Sacrada Familia is de kathedraal van Barcelona waar nu al bijna een eeuw aan wordt gebouwd. De kerk nadert nu eindelijk zijn voltooiing maar dit zal zeker nog jaren in beslag gaan nemen. U kunt de kerk bezichtigen en vanuit één van de torens heeft u een prachtig uitzicht over de stad.