AfrikaEen safarivakantie in Afrika

22 december 2018

Steeds meer mensen vertrekken voor een safarireis naar Zuid Afrika. In dit land vindt u verschillende nationale parken, het Krugerpark is hiervan veruit het bekendst. De toeristen gaan naar Zuid-Afrika om hier wilde dieren te zien en te fotograferen. Deze dieren leven in het wild maar worden wel beschermd door rangers. Het gaat veelal om bedreigde soorten die moeten worden beschermd tegen stropers. U reist alleen door de gebieden waar de dieren leven onder leiding van een gids dus het bezoek is relatief veilig. U blijft ook altijd op veilige afstand van de dieren.

De jacht op wilde dieren
Sommige landen in Afrika zoals Kenya, liggen regelmatig onder vuur omdat zij de plezierjacht op wilde dieren toestaan. Rijke toeristen, vooral uit Amerika, komen naar Afrika om hier op wilde dieren te “jagen”. Van jagen is nauwelijks sprake want de dieren worden min of meer klaargezet voor de schutter.

Het is zoals een Engels gezegde luidt “shooting a sitting duck”, oftewel er is niet veel moeite voor nodig. Vooral de dood van een geliefde leeuw op deze manier wekte in 2017 wereldwijd veel verontwaardiging.

Is een safarireis iets voor mij?
Voordat u een safarireis boekt moet u zich realiseren wat voor soort vakantie u gaat houden. Deze reizen zijn vaak erg intensief. Er wordt soms in primitieve omstandigheden overnacht en u moet soms voor dag en dauw opstaan om bepaalde dieren te kunnen zien omdat ze zich alleen tonen bij zonsopgang.

Ook moet u er tegen kunnen dat u er soms getuige van bent dat een dier door andere dieren wordt gedood. Maar dit hoort natuurlijk wel bij het leven in het wild, leeuwen en luipaarden moeten wel jagen om in hun levensonderhoud en dat van hun jongen te kunnen voorzien.

Gerelateerde artikelen