ReistipsDe voordelen van een busvakantie

22 juni 2019

Voor wie denkt dat een busreis alleen voor overwinterende bejaarden is die naar Spanje gaan om de Nederlandse kou te ontvluchten is er nieuws: Steeds meer mensen kiezen voor een busreis. Eén van de belangrijkste voordelen is dat u doorgaans redelijk in de buurt van uw woonplaats kunt opstappen. Geen stress om op tijd op een luchthaven te zijn en in de file terecht te komen. De hedendaagse touringcars zijn over het algemeen zeer comfortabel. Vaak wordt er met twee chauffeurs gereden zodat de reis vlot kan verlopen.

Een rondreis met de bus
Een busvakantie wordt vaak aangeboden voor het maken van een rondreis door een bepaald land. U vliegt naar uw vertrekstad en van daaruit maakt u een rondreis door het desbetreffende land. De bus vervoert u iedere dag naar de bekende bezienswaardigheden. U wordt in de meeste gevallen voor de deur afgezet en hoeft natuurlijk ook niet te zoeken naar de juiste locatie.

Vaak worden de zitplaatsen in de bus gerouleerd zodat iedereen de kans krijgt om op een mooie plek te zitten zoals voorin zodat u mooie foto’s kunt maken van de omgeving. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een plaatselijke chauffeur en een Nederlandse reisleider.

Naar de zon met de bus
Tijdens het hoogseizoen rijden er honderden bussen vanuit Nederland naar vooral de Spaanse vakantieplaatsen en de Franse Riviera. Vooral jongeren maken hier graag gebruik van. Deze vorm van vervoer is relatief goedkoop en u kunt op vrijwel iedere dag vertrekken.

De jongeren verblijven meestal in goedkopere hotels en appartementen, ouderen kiezen meestal voor een wat luxer hotel of een vakantievilla. De bus komt u in de meeste gevallen voor de deur weer ophalen als de vakantie erop zit. U bent daardoor niet eens zo heel veel langer onderweg dan wanneer u voor het vliegtuig zou kiezen.